info


Ik ben Patrick v d laan ben werkzaam fulltime in de transportsector vanaf 2001 en in het weekend rij ik taxi dat doe ik niet meer te druk.

En ik ben getrouwd en we hebben een zoon van 10 jaar .

Op mijn 6 de verjaardag kreeg ik van mijn vader een start set van Fleischmann H0 een ovaal en al snel wilde ik meer met sinterklaas en mijn verjaardag vroeg ik spullen voor mijn modelbaan en al snel had ik enkele wissels en treinstellen wagons enz.

Een standaard spaanplaat met voldoende dikte ,en daarop de baan gebouwd veel plezier aan beleefd.

Mijn broer 3 jaar ouder kreeg een N spoor startset met 2 locs en een aantal wagons en rijtuigen en een aanvulling wisselset  en rijden maar.

Naar een paar maande was de interesse van mijn broer weg en ik wilde graag deze set van mijn broer ik zag veel meer mogelijk heden op een plaat kan ik veel meer rails kwijt.

Een paar jaar gespeeld verloor ik mijn interesse een beetje pubertijd noemen ze dat op mijn 17 jaar kregen mijn ouders een huis met een kelder onder het hele huis mogelijkheden voor een treinbaan. Ik werkte woensdag middag en zaterdag op de markt bij mijn vader met Groenten en fruit in Utrecht om mijn baan zelf te betalen Ik had in die tijd een mooie baan en veel lol met het bouwen er van.

Toen ik 20 was kocht ik een huis met 2 slaapkamers woonde toen de tijd samen en mocht een kamer gebruiken voor een baan deze kamer was 410 cm X 200 dus een leuke ruimte voor een N spoor baan had in de tijd veel bij gekocht we werkte alle bij nog geen kinderen dus geld was niet zo’n probleem op dat moment kwam de koploper uit van minitrix en kocht veel nieuw materiaal want internet bestond nog niet op mijn 23 mijn eerst computer 386 33 MHz 100 mb harde schrijf alles nog in dos en Windows 3.1 en de interesse in computers was geboren maar digitaal rijden was nog niet aan de orde volgens mijn was het er nog niet ik kan me vergissen.

Alles belande in de kast netjes opgeborgen in de originele doosjes .

In 1995 kwam ik  te werken in Leerdam ik woonde in Utrecht en naar ik kreeg een contract en ik verhuisde naar Leerdam centrum .

Daar heb ik een schuur van 439 X 252 cm een schuur onder een huize blok met verwarming en elektriciteit. (nu zelf internet met een adapter op het stopcontact werkt erg goed moet ik zeggen) . Ik had veel treinen en rails Digitaal was in opmars maar kwam er achter dat al mijn locs te digitaliseren een kostbare gebeuren was en in die tijd nog niet zelf  te doen in N spoor de decoders waren te groot en om alles te verkopen en nieuwe locs te kopen was ook een dure gebeurtenis.

Alles verdween weer in dozen en ging door met mijn leven kreeg een zoon in 2001 .

In 2006 ging het bloed weer stromen verkocht al mijn N Spoor en kocht H0 Fleischman rails en 6 locs en veel wagons de Intellibox en een aantal terug melders wisseldecoders een testbaan gemaakt en de aansturing met de PC met daarop koploper wat rijd dat mooi zo langzaam in de tijd van N spoor analoog was dat niet mogelijk.

Maar de ruimte die was te klein voor wat ik wilde 420 bij 250 ik zeg nadrukkelijk voor mij ik wilde met lange treinen rijden groot station ruime bochten .

Toch weer N ,nu weer betaalbare locs te koop en de decoders worde ook steeds kleiner dus ook weer zelfbouw is te doen.

De intellellibox kan ik gewoon blijven gebruiken had al een booster er bij gekocht en diverse wisseldecoders in  totaal 12 stuks en 12 terugmelders dus in 2009 ga ik van start met een baan in Nspoor lees verder op deze site

Veel plezier.

 

Patrick